Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Nu är det viktigt att desinficera

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Vissa virus överlever handspritning.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Tvätta händerna ofta. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Då är händerna rena.

Glöm inte bort ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Då får man en bra spridning av dödande spray. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Var skyddad året runt

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Det får inte ta slut. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

handsprit

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.