Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Det är viktigt med handdesinfektion

Tänk på att du kan smitta även om du själv är symtomfri. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Det är obehagligt att sprida smitta. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Många virussorter överlever en handspritning. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

basala

Handsprit är inte nödvändigt. virusskydd Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Tänk på ytdesinfektion

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Virus finns oftast på dörrhandtag. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Prova att använda handskar.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Då vet du att du är skyddad. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.