Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Räcker det inte med handsprit för att få rena händer?

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Bli inte sjuk – använd handtvål

bakteriedödande

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj av händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Se till att ha handtvål på toaletten. Om man har varit ute så måste man tvätta händerna när man kommer in. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Det gör att man inte glömmer.

Så kan viruset nå dina händer!

Det är viktigt att ställa sig den frågan. ytdesinfektion Snöa inte in på bara handtvål.

Har du bakteriedödande medel hemma? Det är av stor betydelse. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Du kan bli smittad av andra. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Det räcker inte bara med en bra handtvål man måste komma ihåg att tvätta händerna också. Därför är det bra att se till att alla badrum och kök har gott om både tvål och antibakteriell spray. Hemma och på jobbet.