Lär dig mer om influensa symtom och hur du kan skydda dig mot smitta

Alla vet inte att de har influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

dax

Influensan dyker upp varje år. Dessutom kan vi få olika symtom av smitta. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Att köpa C-vitamin som pulver är billigare. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Om du redan har fått influensa symtom kan du redan vara smittad. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Vi tipsar dig om hur du ska göra! Så lätt är det. Köp inte handspriten. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Tänk handtvätt istället

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Du blir ju besviken om handspriten skulle visa sig inte fungera alls.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Bruka mycket tvål och ofta. Glöm inte att spola av händerna efteråt. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Gå inte på det. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Det finns också luftburna virus. Det är bra med rena händer.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. desinfektion spray Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Vi måste göra vad vi kan för att inte få någon smitta

Undvik andra människor med influensa symtom. Det gäller alla. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Använd det på handtag. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.