Känner du igen symtomen och vet att du har smittats av coronavirus?

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Så enkelt är det. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

antibakteriell

Smittspridningen är igång. Så enkelt är det att smitta andra. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

När vi får influensa symtom vet vi att det kan ha rört sig om några dagars inkubationstid då vi är smittsamma. Med cononavirus rör det sig om upp till två veckor och flera dagar på objekt. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Har du smittats av coronavirus?

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Många får en torr hosta. Om du hostar kan du vara smittad. Om problemen är allvarliga ska du söka hjälp.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Vissa kan få muskel och ledvärk. Ibland kan man även få svårt att andas. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

coronavirus slår olika

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Har du viruset och ska testa dig?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Kanske jobbar du ändå hemifrån och då kanske du inte behöver testa dig. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Katjonisk handdesifektion Preparatet finns även i Sverige.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. coronaviruset dödas om där finns något. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.