Kan jag lita på handdesinfektion?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Det är inte så konstigt att vi är rädda. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Den frågan hör man ställas då och då. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Sjukdomen sätter vår sjukvård på hårda prov. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

influensa

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Många experter säger att handsprit mot virus inte hjälper.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

antibakteriell

Virussorter av den typen klarar sig ändå. En coronasmitta på det är inte så kul. Forte eller Smittstopp är verksamma produkter mot smitta.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Gör så här för att desinficera ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. 20 sekunder är kortast tid.

Det är inte bara om du själv upplever influensa symtom som du ska desinficera händerna med en bra antiseptisk tvål. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Om du tvättar händerna så får du ett bra virusskydd. smittstopp Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Så kan du ju inte göra.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Den kan du använda överallt.

Den bakteriedödande sprayen kan till och med användas på matvaror. Objekten blir fira från virus. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.