Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Symtomen för cononavirus

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Symtomen är många fler än bara feber. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Några gram om dagen räcker. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. Dosen kan ökas till varje timme om man blir smittad. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Coronaviruset har ingen chans.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Det hjälper inte mot corona.

Andra metoder kan fungera mycket bättre. Var rädd om din hud. Handsprit kan göra din hud torr. Alkohol torkar ut huden och löser upp allt hudfett och långvarig användning kan ge stora problem.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

En handtvätt räcker oftast långt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Det får aldrig ta slut på ytdesinfektion

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Men glöm inte att använda den antiseptiska tvålen. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Håll dig lung

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!