Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Coronavirus finns överallt. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. De flesta får bra resultat med Ester-C. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Du ska inte använda handsprit. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Men det minskar smittorisken.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Desinfektion info Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Brukar du desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Var noga med vad du beställer hem. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Du kan använda handskar när du handlar.

Sydda dig så mycket som möjligt. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.