Vad är rätt msm dosering för behandling av olika åkommor?

För bästa resultat av msm pulver så är det viktigt att man använder sig av rätt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror självfallet på vad det är som man behandlar. Låt oss se en aning närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i bra hälsokostburkHögsta kvalitet MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hud alternativt som har stora bekymmer med akne samt ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt generös med msm dosering men man behöver inte överdriva. Det går till exempel bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

Därför att huden lättare ska kunna ta åt sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask eller smet för att bearbeta punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask alternativt hur många punkter man vill bearbeta så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Ifall du vill behandla stela leder, värk, eksem eller trötthet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar rekommendera en gradvis ökande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att sedan eskalera så att man till sist når ungefär 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte bara på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är även så att pulvret i början kan upplevas som lite beskt. Det här förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken lite udda. Klicka här för information om artros

Om man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett enormt gott alternativ om det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en speciell tidsperiod. Tanken är ju att man ska återupprätta kroppens naturliga jämvikt och assistera cellerna att jobba som de ska och ej att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Mot Atros, som är kroniskt, tar man oavbrutet. Gärna i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver åt djur. Då försvinner alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt hälsovårdsnämndens tillsyn. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, enbart etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ner igen alternativt huden blir torrare och skrynklig några månader efter färdig kur. Det kan ju likaså vara förståndigt att betänka hur ens diet och livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel via maten är det lämpligt att alltid ta lite varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det viktigt att byta ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.