Vad är en äkta absint?

På systembolaget finns inte äkta absint. Det är alltså så att Absinthe Systembolaget marknadsför är utan tujon. Om du inte vet så mycket om det franska örter innehåll som äkta grön sprit ska ha så kanske det här ej betyder så mycket. Men då ska du vara medveten om att grön drink med namnet absint inte kan vara äkta vara utan tujon. Det är ju denna ingrediens som har gjort den gröna fen så fantastiskt mytomspunnen!

malört

Var medveten om vad Absinthe Systembolaget är och även om vad andra absintdrycker består av

Man kan handla olika typer av absint på internet och då kan man komma över versioner som till exempel absint 80 med cannabis. Det här låter ju helgalet och det kan det också vara. 80 är en del av namnet och inte ett mått på hur mycket alkohol som finns i drycken men det rör sig om en mäktig dryck.

Du kan räkna med minst 60 % alkohol då du köper en flaska med någon form av absint och det gäller att dricka den här spriten på ett varsamt sätt om man icke vill få upplevelser som gör att man börjar tro på myterna om den gröna fen!

Det är bäst att köpa ingredienserna och helt enkelt mixa själv

Ifall du vill få äkta vara så ska du låta bli Systembolagets absint och istället beställa ingredienserna online. På så vis så kan du själv avgöra viktiga saker som absint alkoholhalt och hur mycket du ska ha av de viktiga ingredienserna malört, fänkål och tujon. Den sistnämnda ska man definitivt icke överdriva då det kan medföra en dryck som man inte mår så bra av.

Var noga med att du följer ett bra recept för drycken eller använd Prestige Absinthessenser, de är heläkta med tujon samt Absinten opalizerar när man slår vatten på pga. den stora mängden eteriska oljor (inlusive malörtsolja) som inte är vattenlösliga. Finns på hembryggning.se, allt-fraktfritt.se med flera.

Vid Absintproceduren (Absint i ett absintglas, häll på vatten på en sockerbit genom en absintsked och åskåda drycken opalisera och bli ogenomskinlig) använd en absint sked så att du kan sila ner sockret som man måste få med för en god smak. Ett råd är att ej använda farliga färger för att få en grön drink, det är sannerligen icke nödvändigt. Du kan malört köpa online eller hos hälsokosten och med ett bra recept så når du en grann balans som skänker en bra smak.

Faktum är att du kan absint införskaffa online men att det aldrig rör sig om den äkta varan. Så som det ser ut idag så är samtliga märken utan tujon och för den skull så måste du blanda själv för att erhålla den äkta smaken. grön sprit.
Det är roligt att göra den här mytomspunna drycken så ge det hela lite tid och förbered väl.

Handla ingredienser samt verktyg online och prova dig fram. Det är någorlunda svårt att misslyckas med den gröna fen men det är klart att du kan lyckas få till din egen twist på det hela genom att eventuellt införa andra örter. Cannabis som kan finnas i absint 80 är icke att rekommendera. Andra inslag kan ge minst lika goda effekter.