Vad är det som är så märkvärdigt med mineralvattnet Ramlösa?

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra framför vatten som man kolsyrat själv hemma? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det endast rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är minsann en aning annorlunda och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

smaksatt

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du smärta i magen, kolik, eller är du möjligen aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är mycket spännande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade helande effekt. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är också något som kan vara bra för hälsan för den är avsevärt vacker. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att traska i denna park, och måhända tar du en liten paus där du naturligtvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är oerhört bra för oss människor. Detta I synnerhet ifall man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man rentav mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer för att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att investera i en kolsyramaskin. sodastream essens Det här är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju ej stänga ute det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och också inhandla Ramlösan då och då. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga problem för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, även smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt trevligt.