Uppfräschande med kolsyrat pepparmintsvatten

Nu har ni öppning att smaka något nytt, Aromhusets nya bordsvattenarom med smak från Pepparmint! Genom att krydda sitt vatten med Aromhusets Pepparmint får man ett uppfriskande vatten som råder bot gällande den torraste av munnar. Denna nya arom från det redan väletablerade företaget Gert Strand AB kommer att bli legendarisk!

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Pepparmint är en vanlig smak på tuggummin, när folk vill fräscha upp sina munnar en aning. Nu kommer den fräscha pepparmintssmaken även som vattenarom! Friskare vatten än kyligt, kolsyrat pepparmintsvatten får man minsann leta efter.

Aromhuset hade sedan tidigare ett grandiost utbud på smaker till kolsyrat vatten, hela 20 stycken! Nu har företaget bakom succén lanserat ytterligare 3 smaker för att utöka utbudet och däri hittar man smaken pepparmint. De andra två smakerna är lingon och smultron, klassiska smaker från de svenska skogarna.

Pepparmint är helt klart lite mer av en egendomlig smak att ha till sitt kolsyrade vatten, men draget är stor! Vattnet som blir när man smaksatt det med Aromhusets pepparmint är makalöst fräscht och varje liten 30-kronorsflaska ger hela 15 liter kryddat vatten. Doseringsråden är 2 ml per liter vatten och man bör hålla sig till det eftersom överdosering kan ge en konstig eftersmak.

Aromhusets smaker adderar nämligen endast smak, ingen sötma, så resultatet är direkt jämförbart med det kryddade kolsyrade vatten man finner ute i butikerna, med den stora prisskillnaden som främsta avvikelse. Om man dricker stora mängder kryddat bubbelvatten så gör man sannerligen sin plånbok en tjänst genom att fixa en egen kolsyremaskin. Det renaste vatten man kan hitta kommer ändå från våra svenska drickskranar, så det finns bara fördelar.

När man köper en pava av Aromhusets Pepparmint så får man en liten doseringspipett med på köpet. På grund av att det är en så föga kvantitet smak som ska doseras så underlättar det en hel del att begagna sig av en sådan pipett. Emellanåt kanske man dessutom bara vill smaksätta ett glas kolsyrat vatten och då blir mängden ännu mindre. Annars rymmer aromflaskans kork 3 ml, så fyller man den till 2/3 så får man måttlig mängd till en liter vatten.

För den som försöker dra ner på kalorierna är Aromhusets pepparmint, plus alla andra vattenaromer i Gert Strand ABs sortiment, fantastiska uppiggare. Man brukar önska hålla sig borta från sockrade drycker som läsk och juice och aromerna från Aromhuset har bestämt ingen verkan på blodsockret. Noll kolhydrater och noll kalorier medför att de lämpar sig för allt från barn till diabetiker och samtliga oss som vill gå ner lite i vikt, men samtidigt gillar att hälla i sig gott.

Aromhusets pepparmint lämpar sig lika bra för svettiga sommardagar som till kryddstarka middagar i stearinljussken. När man dricker detta vatten sprider sig en fräsch känsla i munnen alldeles tvärt, den går inte ens att väga med övriga metoder av att fräscha upp munnen.

Man kan köpa Aromhusets produkter på www.allt-fraktfritt.com och i detta utbud finns också saker som kaffearomer, gräddaromer och det kalorifria sötningsmedlet Sucralose. Bland de nyheter som presenteras för tillfället var Aromhusets Pepparmint lite av bolagets wild-card, men ett väldigt lyckat sådant.