Takrengöringen kan du göra själv

Det ser inte bra ut däruppe på taket och tegelpannorna som en gång hade en djup orange färg är nu snarare brungröna. Detta beror på att lavar samt mossa har fått grund. Men det behöver inte vara så farligt som det ser ut och man kan uträtta takrengöring själv på ett någorlunda så enkelt vis.

En taktvätt kan man nämligen verkställa med trädgårdsslangen och Takrengöring Turbo som består av bensaltensid och vatten. Det är bara att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man skrapa av den med en skrapa som har ett långt skaft alternativt tillämpa högtryckstvätt därför att tvätta bort. Alternativt låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så lätt kan du genomföra din takrengöring själv

Klättra upp på stegen och börja bearbeta med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är tydligt att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan även blanda själv om man vill och nyttja sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se alternativt applicera i påläggsläge (kemläge) med somliga högtryckstvättar.

Innan du utför behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du starta med att skrapa av mossa som man enkelt får bort med en plastskrapa. Tänk på att använda en raspa som är gjord för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du ej skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Spola med vanligt vatten därför att få bort den mossa som du har skrapat loss. Gör fräscht i hängrännan där allting smuts samlas. Nästa steg blir att processa med blandningen. Då avdödar man allihopa sorters påväxt, inte enbart mossan. Allt för långtgående att förtälja här, en ta en titt på Fulstopp.com.

Viktigt att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är viktigt att man har en god stege då man utför takrengöring själv. Det får icke bli svajigt då man står och sprutar och skrapar. Då det blir dags att bearbeta taket med Bensaltensid så ska man även använda sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser ej ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även ifall man får samma fina effekt. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder dessutom till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Ifall du gör taktvätten med högtryckstvätt så är det avsevärt betydelsefullt att du riktar tvätten på korrekt sätt. Det är inte bra att spraya nedifrån och upp eftersom vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det alltså vara så att du behöver klättra upp på taket för att komma åt på rätt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på korrekt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är gott för taket. Jobba på ett skonsamt vis och använd inte material som kan skrapa sönder pannorna. Om du använder dig av järnsulfat och vatten på rätt sätt så ska det inte krävas så mycket styrka för att få dän mossan. Mer information här weibulls.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in detta arbetet samt taktvätt då du verkligen har tid för det och inte behöver stressa. Lär dig mer om ditt tak och hur det ska behandlas samt hur ofta för att eliminera mossa på ultimata sätt. Gör därefter upp en plan för när du behandlar återigen så att du vet precis när du behöver klättra upp samt behandla takpannor igen kommande gång.