Ta hjälp av citronsyra samt vinsyra därför att få rent I hemmet

Det kan vara skadligt att bruka farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara bra mycket bättre att nyttja sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det rent och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

äkta

Men före du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och också tänka på att dessutom naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Göra rent maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är makalöst med citronsyran är hur den totalt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en helt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att köpa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man skall alltid köpa livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt egentligen, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en liknande verkan och man kan faktiskt få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man måhända har en maskin i köket som fungerar utmärkt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och varenda dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är bara att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är effektiv diskmaskinrengöring och du bör omgående få en maskin som luktar gott och ser förnäm ut därinnanför återigen.

Man kan minsann även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfaringssätt (ca 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för kommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill använda kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till därför att få dän kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det enbart att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ner i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten för att skura. Det här leder till en väldigt renare och snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även ifall det rör sig om en naturlig produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren igen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det medföra illamående samt värk i magen och det är inte trevligt. Det här kan också vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att icke uppförstora. Om man använder syran så behöver man inte nyttja så mycket för att åstadkomma bra resultat.