Ta hand om kropp samt hem med bikarbonat i skafferiet

Visst finns det saker som man helt enkelt inte skulle klara sig utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet också kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan även fint för städning.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas även för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta ifall du handlar på allt-fraktfrittse, där finns bägge sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses icke upp så lätt i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så flera olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med välbefinnande för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. För att hejda det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Utför detta före du äter och icke efter så att du inte rubbar matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som exempelvis att bleka tänderna, och det finns de som anser att man kan hålla sig frisk längre ifall man bara ser till att få i sig detta ämnet med jämna gap.

Det måste vara rent i huset för att man ska må fint

En aning smuts blir man måhända starkare av men ifall det är så att det inte är fräscht i kök samt i badrum så kan det vara illa för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Smeta på handfat i badrum och kök alternativt på prylar som har fått fettfläckar för att snabbt få rent. Detta är faktiskt en verkningsfull procedur som är mild för dig och för miljön. Ifall man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat samt bakpulver är detsamma?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är detsamma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat och stärkelse och syra. Det här är ett medel som är en aning svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. bikarbonat städning. Ifall det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Detta kan vara filmjölk alternativt juice från någon citrusfrukt. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att testa få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.