Ta bort oönskat ogräs I trädgården

Visst vill vi gärna bli av med ogräset I våra trädgårdar. Det kan bli tufft att för evigt bli av med ogräset men det finns ogräsmedel som är effektivare än andra och om man kombinerar med andra tekniker som till exempel ogräsbrännare så kan man ändå få en trädgård där man trivs riktigt bra.

Smarta kombinationer med ogräsmedel och gödsel för en riktigt bedårande trädgård

När man ska jobba i trädgården så vill man ju gärna finna redskap och teknik som gör arbetet lättare. Vad gäller ogräsmedel för gräsmatta så kan man till exempel använda sig av stroller combi som ger både medel mot ogräs samt gödsel.

järnvitriol

Mot mossa i gräsmatta är järnsulfat löst i vatten det bästa samt lätt att fördela med ejektorspridare på vattenslangen eller spridarbom på vattenkannan (finns på allt-fraktfritt.se och Tradera). Det här är ju bra när man ska behandla större ytor och vill få ut mesta möjliga av behandlingen.

Då man istället vill behandla en specifik buske eller mindre yta så kan man välja en produkt som roundup gel som på ett precist sätt kommer åt precis där man vill processa mot ogräs. Det finns en rad skilda typer av ogräsmedel, och oavsett om man väljer ogräsättika eller en annan variant så gäller det att man är ihärdig och icke ger upp bara för att det tar tid att segra mot ogräset.

Man ska likaså fundera på hur det känns att bearbeta och arbeta i trädgården. En del får en fantastisk känsla av att använda ogräsbrännare då man omedelbart ser resultat, medan andra icke tycker att det här är så vidare hisnande och att det är synd om de insekter och myror som kommer mellan.

Det ska ju minsann vara kul att passa trädgården, och får man en kick av den här typen av ogräsbehandling så är det ett stort plus.

Ska man ta hand om ogräset själv eller hyra in proffs som vet vad de gör?

Det är klart att man kan hyra in proffs för att få fart på arbetet mot ogräset men det är viktigt att man själv aktivt tar del av arbetet. I varje fall ifall man inte har tänkt sig hyra in en trädgårdsmästare som kommer var vecka för att göra det som måste göras för att motverka och förbereda.

Hur mycket man gör själv och vad man låter proffs alternativt barn sköta är förstås en individuell sak. Men det gäller att ha en bra plan och ett mål. Då blir det nämligen lättare att nå fina resultat fort. Därtill så måste man ju se det där med ogräshantering som en del av det samlade trädgårdsarbetet. Klicka På denna länk.

Innan man börjar processa med ogräsmedel så kan det ju vara förståndigt att göra något åt mossa men man kan knappast hinna med samtliga behandlingar under en dag samt skilda årstider är olika lämpade för det som man behöver göra.

Ha samtliga hjälpmedel i förrådet för att behärska arbetet på ett smidigt sätt

Om det blir tid över och du ser att du skulle hinna med ogräset som växer i stengången mot huset så är det ju verkligen bra att ha en ogräsbrännare stående i förrådet. Se till att ständigt ha ogräsmedel hemma.