Söt hallonsmak från Aromhuset – nu i det kolsyrade vattnet på jobbet

Smaken av hallon har alltid haft en given plats eftersom hallon är så ljuvligt söt, god och somrig. Nyplockade, solvarma hallon med en aning vaniljglass eller en klick grädde är det inte många övriga sötsaker i världen som slår. Hallon är även gott som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv eller handla från affären när det är säsong, annars är det även vanligt att man handlar frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupmineralvattenseltersvattenbordsvatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en uppenbar hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av alla från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde hastigt succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är fullständigt fria från socker och sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak och sötma. Man kan således till slut njuta av goda smaker utan att behöva ängslas för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna alternativt framtida hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Detta är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan orsak till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att betala överpris för att kånka hem tunga flaskor med vatten känns tråkigt och onödigt ifall det finns enklare samt billigare valmöjligheter. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir samma sak. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man alltid tillgång till gott vatten. Många av smakerna kan dessutom med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till bolag som har en vattenautomat åtkomlig på jobbet för personalen att inta från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa samt arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare samt muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är möjligen inte det mest inspirerande man kan hälla i sig under arbetsdagen, men finns det en vattentank som ständigt är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och därtill någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett fullkomligt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Ifall man doserar i enlighet med anvisningarna så räcker varje flaska till ungefär 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en liten plastmugg av standardtyp på 150 ml och 3-4 pumptryck är en enastående dos till en halv liter vatten. Självklart är man fri att dosera hur mycket eller lite man personligen vill. De övriga fem smakerna i det nya sortimentet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.