SodaStream kan hamna i krig medd Coca Cola

SodaStream har plockat fsamman 3714 tomma Coca Cola burkar samt fyllt en enorm bur för att visa på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream samt kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett brev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de har alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att använda dem. NNu går SodaStream till motattack genom att offentliggöra hotet världen över.

Detta är dårskap. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju oxå ansvara för att städa opp burkarna. Istället för att tacka oss för att vi plockar opp deras skräp får vi ett hotbrev från deras advokat. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är upprörd över innehåller burar fyllda med flaskor och aluminiumburkar. Buren skall symbolisera den miljöförstöring som läsk och vatten på butelj samt burk medför. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren samt budskapet på den svenska buren är att en medel svensk familj på fyra personer förbrukar tillsammans 3 714 flaskor och burkar på fem år. Alla dessa flaskor och burkar kan ersättas av en endaste återanvändbar butelj från SodaStream.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Man kan tycka att SodaStream är mindre begåvade som går i strid med jätten Coca Cola. Då skall man känna till att SodaStream i flera decenier själva angripit andra affärsverksamheter för att beskydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en metallflaska {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream nyligen vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds och trots att det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i strid så är det mot en stridsvan antagonist som – i vart fall i Sverige – kan vinna även om de skulle förlorat i andra länder. Samt dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

http://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471