Snygga till bilen då vintern är över med oxalsyra för effektiv rostborttagning-formaterad

Plötsligt dyker de där fula rostfläckarna på bilen fram. För att avverka rost på säkert sätt så gäller det att välja en procedur som ej kommer att fördärva metallen och som heller inte är riskfylld för dig. Det finns oxalsyra båt, bil samt andra metallytor kan bli som fullt nya av.

oxalsyra

Så gör du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en stark karboxylsyra som kan vara riskfylld om man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska också beskydda ögon och händer då man vill avverka rostfläckar med denna syra, och man ska bestämt icke provsmaka produkten!

Du kan införskaffa ren oxalsyra och sedan blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som funkar som en fälgtvätt och som är avsevärt inne bland båt- och bilägare. Men man måste ej köpa märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som exempelvis i rabarber. Och man kan rentav få dän rost med rabarber men då ska man gnida på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao och spenat men i livsmedel så är mängderna mycket små och för den skull så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få dän rostfläckarna på små samt stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är icke så krångligt som man kan tro och det här är rentav något som alla kan göra. Oavsett om det gäller en trämöbel eller diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gnida området som färgats med oxalsyralösningen.

Om det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att sedan spola av. Eftersom att detta ämnet är frätande och farligt att förtära så gäller det att bearbeta det på korrekt sätt.

Små barn ska icke få tillgång till oxalsyran och man ska fundera på att bevara händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Ifall det är så att man av tabbe får i sig mycket syra så gäller det att få undsättning fartfyllt. Det har rentav hänt att en människa har dött av att få i sig många gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten för att erhålla en bra lösning så det rör sig inte om stora mängder. När behandlingen är klar så är det självklart relevant att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan besvär spolas ut i avloppet.

Ska man mixa själv eller inhandla färdigblandat?

Det är inte svårt att mixa själv men för många så kan det vara komfortabelt med en färdig tvätt som innehåller syran och kanske andra ingredienser som även är med och verkar för en attraktiv yta. oxalsyra ej biltema.
Det kan definitivt finnas pengar att spara på att blanda oxalsyralösningen själv.