Snygg kolsyremaskin i köket – Wassermaxx Deluxe

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en väldigt lockande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med hjälp av lite diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe ger gott kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på enbart några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man endast i dessa efter tycke samt smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller god kvalitet. Det finns självfallet andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har massor smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som framställer olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

kolsyremaskin

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss omkring 1-2 liter vatten om dagen och det är för flera tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allting efter individuell dagsform.

Att köpa vatten på flaska är sanslöst kostsamt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ungefär 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att lägga pengar på buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga då smaksättningen är oerhört mild. Om man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper även kånka tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med hjälp av en sodastreamer har man allt man behöver hemma. Bara co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Det innebär så klart även att man åstadkommer en bra gärning för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna mängder av olika kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.