Smaker från Soda Stream förgyller ditt vatten

Ute på marknaden fullkomligt kryllar det av olika smaker för Sodastream. Sodastream var först med att framställa kolsyremaskiner åt hemmet, det skedde av en man med namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hushåll, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom under 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi flera som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. Under 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappt några maskiner alternativt tillbehör alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än någonsin.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Det ligger fullständig rätt i tiden att skaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man handlar i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, omedelbart i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan hitta på jorden, och Livsmedelsverket genomför kontinuerligt noggranna kontroller för att garantera vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan dricka, men i längden kan det kännas tråkigt att dricka det slätt ur kranen. Aningen kolsyra åstadkommer hela skillnaden och eventuellt aningen smak för den som inte uppskattar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten och Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är tämligen stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därefter tillbaka igen för återvinning är både dyrt och tröttsamt, för att inte tala om vilket slitage det utgör för miljön med allihopa transporter samt onödigt skräp. Ifall man har sin egen kolsyremaskin så kan man på bara några sekunder ha klart mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra inköp och släpande av flaskor hit och dit.

Med en egen sodastreamer kan man personligen bedöma hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, och hur mycket smak man vill ha. Det är alltså på alla sätt mer bekvämt och gott att producera sitt eget bordsvatten.

Gillar man läsk så har Sodastream smaker för de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams hemsida så uppgår antalet till 25 skilda smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer samt light-smaker för den som är försiktig med kalorier. Det är dock inte enkelt att finna samtliga dessa Sodastream smaker ute i handeln.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent framställer även egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som gör goda essenser samt aromer är Aromhuset som har 16 olika aromer och 35 års erfarenhet, och Sonjo som erbjuder intressanta smaker såsom till exempel originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob gör läskessenser helt utan sötningsmedel men med relativt hög andel socker.

När det gäller Sodastreams egna smaker så är det bra att vara medveten om att de flesta består av både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i exempelvis Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker alternativt sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett ganska hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker innehåller inget socker alls.