Skydda miljön och blanda ditt eget snus med glycerin

Visste du att glycerin är en betydelsefull beståndsdel i snus? För det innefattar icke bara smak och arom. Det krävs bland annat glycerin för att lyckas när man blandar sitt eget snus för att förhöja smaken och ge en längre hållbarhet. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

glycerin

Kan man finna någon skiljaktighet mer än namnen på glycerin eller glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Kan du vara säker på att det är samma sak? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

Hur känna igen glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. För att få ett fylligt vin tillsätter man glycerol.

glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. En ganska rolig effekt med glycerol är att det används mycket iI olika hudvårsprodukter eftersom det är fuktighetsbevarande på samma sätt som för snus.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Har du bara valt korrekt sort av glycerinet är det säkert.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Ett förmodligen inte så välkänt område är munvatten där de bakteriehämmande egenskaperna kommer till nytta. Tidigare i denna artikel har vi påvisat egenskapen hos glycerin att det ger en bra fuktbalans och ökar snusets hållbarhet.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Med ett bra blandningsförhållande kan man hitta rätt balans. Nu är det inte läge att chansa. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

glycerol skaffar du enklast samt sannolikt allra billigast på nätet

Sök på Google var du kan hitta glycerin, annars är Tradera och Prisad ett par tips att börja på. Klicklänk till mer info. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. Den kommer också väl till pass om man vill göra roliga saker som riktigt fina såpbubblor eller egen slime. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.