Öka ditt intag av glukosamin

Produktionen av glukosamin, som krävs för rörligheten av kroppens leder och brosk, bidrar till produktionen av hyaluronsyra som har en smörjande verkan. Den höga viskositeten hos hyaluronsyran har en dämpande verkan och skyddar ledbrosk mot artrosskador. Hård träning och ökande ålder kan dock medföra att broskcellerna inte producerar hyaluronsyran som de bör. Därför kan det vara läge att ta ett tillskott i form av glukosamin för att avvärja nötning på leder och brosk.

Det är en markant fördel att glukosaminsulfat är ett kroppseget ämne och som inte påverkar andra former av medicinering. Det genererar heller inga biverkningar.

Patienter med mild utsträckning av knäartros kan känna symtomlindring av behandling med glukosaminsulfat. Också personer som har ledproblem av typen osteoartros har blivit helt å hållet fria eller åtminstone upplevt minskade problem vid användning av glukosamin.

Glukosamin är helt enkelt en del av ledväskans smörjämnen. Åtskilliga undersökningar har visat att ytterligare inflöde av glukosamin tas upp av kroppen och kompletterar den kroppsegna produktionen. När glukosamin har jämförts med antiinflammatoriska preparat som ibuprofen och naproxen har glukosamin bidragit till bättre lindring av ledbesvär efter några veckors bruk. De antiinflammatoriska preparaten kan därtill medföra biverkningar.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

I så kallade dubbelblindtester då effekten av glukosamin har testat i relation till placebopreparat så har glukosamin visat på tydlig lindrande följd rörande plåga, rörlighet och svullnad i leder som har skadat ledbrosk.

Vid ökat intag av glukosamin så tycks även produktionen av ledvätska samt ledbroskämnen stiga. För att få mer information om saken Glukosamin på denna länk
I bästa fall innebär det att ett skadat ledbrosk kan bli fullständigt återställt.

Be the first to comment

Leave a Reply