Lite absint till bjudningen uppskattas

Absint är en hejdlöst känd dryck och har också förbjudits I somliga länder. I Sverige har man jämt kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit mer eller mindre populär under tidernas gång och det är inte allihopa som gillar den ganska beska smaken.

svensk

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som anser att konstnärer som Van Gogh troligen blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså införskaffa malört, tujon och frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli galen av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att producera din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Om det inte blir en aning sött så är det tufft att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men det här blir en aning överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du icke vill missa då det är den som antas skänka effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men inte i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är riskabel utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång av och till så är det totalt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli besvär. Klicka på denna länk nu för ytterligare information.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan icke säga att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Håll endast koll på hur mycket du dricker och var försiktig med att ge för mycket till människor som har en aning besvär med sin alkoholkonsumtion.