Köpa järnvitriol för en bättre gräsmatta och träbehandling

Man kan säga att järnvitriol är samma sak som järnsulfat och när man vill järnvitriol köpa så är det relevant att överlägga hur medlet ska användas. Det är nämligen en sak att processa trä och en helt annan att använda järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa och sniglar.

järnsulfat mot sniglar

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att processa trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Ifall man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att giva en viss nyans. Det här kan faktiskt bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att ha ihjäl mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre om du har problem med mossa i gräset. Här kan man exempelvis välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att fördela järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen samt den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och mixa själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller införskaffa deras breda spridarramp för vattenkanna, blanda 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Om du är ute efter järnvitriol altan kommer att må bra av så är det också betydelsefullt att du tar reda på hur du skall applicera produkten. Emellanåt så kan det vara smart att lägga till helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte säga att järnsulfat är en riskfylld produkt men då du ska bearbeta trä så kan det ju ingå flera olika ämnen som kanske inte är så nyttiga för händer och för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju gynnsam lufttillförsel, men inne så kan det vara klipskt att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte endast altanen, trägaraget samt trappan av trä till huset som mår fint av hantering med järnsulfat. Det finns många smarta användningsområden som exempelvis det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat samt vatten två gånger per år. Mer data här järnfosfat.

Något som många gillar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att bruka. Det krävs inte många behandlingar för att uppmärksamma effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä alternativt gräs. Det här är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård och ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan även vara en god idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen och på taket. Därtill så mår gräset bra av den här typen av hantering vilket kan vara bra att tänka på om du ska järnvitriol köpa online alternativt i en vanlig trädgårdshandel.