Kan man använda mossa GTI och tak GTI på samma sätt?

Nuförtiden så är det flertal som har en aning koll på järnvitriol alternativt järnsulfat som man likaså kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man bruka mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja samt nej, det hela beror lite på vilken typ av järnsulfatprodukt som man väljer.

köpa järnsulfatspridare för vattenkanna

Järnvitriol till trä och mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att vara medveten om att produkter som är till för att processa trä ofta kallas för järnvitriol och emellanåt med ytterligare en benämning. Det här är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de också kan ge träpartiet en finare kulör. Med mossa GTI och tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används icke på samma sätt vilket egentligen är ganska logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak som man gör på gräsmattan och därtill så krävs det lite andra egenskaper då man även behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du köper rätt produkt

Även ifall det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och inget mer både för tak samt gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som skänker automatisk mix.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det göra stor skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för det här. Att det därefter är så att man kanske sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) samt vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på detta så kanske det går lika bra att mixa med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är speciellt bra då man ska vårda en veranda, träfasad eller trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är betydelsefullt. Vill ni veta mer Klicka Här gräsmatta mossa.

God planering är mycket viktigt för en förtjusande gräsmatta och ett fint tak

Innan du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att förse järnsulfat till gräsmattan eller för att behandla taket mot mossa så ska du överlägga hur du ska jobba samt när. Det finns årstider som är särskilt lämpade för att attackera mossan och dessutom så kan det vara bra att repetera proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak för att komma fram till när och hur du borde vårda. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI eller tak GTI och handla denna online eller i en vanlig affär. Med en bra plan så bör arbetet flyta på lätt och bra och du kan sedan se fram emot goda resultat och en hemmiljö som är både hälsosam och vacker.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en briljant ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För uppemot samma pris köper man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.