Järnsulfat och ejektorflaska så är sniglar och mossa ett minne blott I trädgården

Även om du är en skogsmulle i själen så kan du anse att mossa samt sniglar ej är så trevliga inslag i trädgården. Om du hade kunnat konversera snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna och mossan.

Järnsulfat hatas av mossa likväl som av sniglar

Om du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett stycke vildmark där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du inte förtvivla. Införskaffa en ejektorflaska samt mossa gti (alternativt blanda 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

utvattningsramp

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovan mossan så kommer den att svartna och förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt.

Det finns dessutom de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir trevligt att eliminera mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir sannerligen underhållande att röja mossa då man kan knalla omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. Följaktligen skakar man ejektordunken före användning och alltemellanåt under användningen. Även med färdigköpta produkter såsom Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju bara hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och därpå spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullkomligt automatiskt.

Ska man behandla ett stort område så är det verkligen att förorda att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas avverka mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan nyttja på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan leda till fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Detta är också ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter alternativt betala ett proffs för att komma och uträtta mossbekämpningen. Man kan handla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och efteråt ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket samt dödar all påväxt, också osynliga, djupt rotade lavar och claudiosporum.

Det kan ta några timmar att bearbeta ett tak så det är inte jämt att förorda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar tillsammans med någon annan så kan det kanske funka men själv blir det väl mycket göromål på en dag. järnsulfat altan.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det icke för mycket och det är skönt att vistas utomhus. Det kan vara passande att verkställa behandlingen när inte vindarna blåser för hårt.