Järnsulfat mot mossa är ett effektivt medel

De flesta anser ej att det är roligt med mossa i gräsmattan. Är man ej ett skogstroll med lurviga tår så ser man beredvilligt att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är inte alltid så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att börja processa med järnsulfat mot mossa med mossa gti eller annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar gro redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att ta över din gräsmatta.

bred spridarbom till vattenkanna

Motarbeta mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad skilda produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att nyttja järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och dessutom mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man sprida järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas svårt att glida runt en blöt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det enkelt att processa med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en blandning av koncentrat och vatten. Man kan köpa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en smart konstruktion som gör det riktigt kul att sprida det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett ifall den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett bra val för den som har en större tomt och kanske ett större hus.

Behändighet är relevant och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns minsann en god orsak till att man väljer att betala dyrt för en färdig lösning som åstadkommer att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det självklart gränser för hur länge man kan hålla på med att sprida järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Vill Du veta mer Klicka Här mossa i gräsmattan.

Med flaskan som du kan förbinda till trädgårdsslangen så går det snabbare att behandla och du skall även fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du icke ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omgående ser resultat av behandlingen. Nonchalera mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren och en gång på hösten för att erhålla områdets allra finaste gräsmatta.