Järnsulfat- ifall du önskar finare gräsmatta

Det finns en i var stad. Du vet exakt vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en tjock säng av lent gräs. Men visste du att du också kan få den här gräsmattan via att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att använda järnsulfat. Genom att börja nyttja järnsulfat mot mossa så kommer du att få en helt annan känsla för din trädgård samt mossa gräsmatta.

järnsulfat köpa

Bearbeta gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs minsann inte mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men före du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt ickelevande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan före gödslingen.

Detta är något som alla trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra markant gagn av. Vattna med järnsulfatblandning återigen någon gång i september. Det här kommer inte bara att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer likaså att verka förebyggande mot svampsjukdomar.

Det är således ej så tidsödande att nyttja järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se eller en användbar spridarramp så blir det oerhört lätt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en väldigt stor tomt så kan det vara klokt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat och vatten 1:20) som man enkelt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett lätt sätt gå omkring och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan självklart diskuteras om det verkligen stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett positivt sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor och gröda växer bättre då man har en positiv inställning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer och drömma om ängar och frodiga trädgårdsland för att uttrycka din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att bearbeta med järnsulfat samt vatten är nog för att gräset ska uppfatta din positiva attityd.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att uppskatta din trädgård ännu bättre och det blir till ett rent nöje att frambringa ett individuellt schema för hantering av ditt gräs. Du får med andra ord mycket större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man ej får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar inte är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur enkelt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs samt dödar mossa inom några dygn, vanligtvis på 1 dygn.

Mixa järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet eller spraya ut det med ejektorflaska (samtliga prylar och järnsulfat finns att införskaffa på allt-fraktfritt.se, stundtals på prisad.se och på så oväntade ställen som hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir föda till gräset. Klicka här för ytterligare detaljer järnvitriol inomhus.

Med tålamod så kommer du längre. Möjligen är det så att du får fatta att denna sommar inte kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på gynnsam väg tack vare korrekt behandlingar.

Misströsta inte, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta även reda på hur du ska gödsla, städa samt motarbeta ogräs i gräsmattan på korrekt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så bra av att betrakta och vistas på.