Hallonsmak på ditt kolsyrade vatten

En karakteristisk somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets sortiment. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel användas i kolsyrat vatten, men lämpar sig lika bra i t ex grädde. Därtill innehåller den varken socker eller sötningsmedel och skänker därmed en väldigt frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en riktig svensk klassiker som får skänka smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad samt saft.

sodavatten

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han förutspår kommer att bli en riktig succé i svenska hushåll. Smakerna från Aromhuset är varsamt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker alternativt artificiella sötningsmedel vilket gör dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av rejäla smaker utan att behöva bekymra sig över onödiga kalorier alternativt kemiska tillsatser.

Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan eller med avsedd doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ungefär 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att hitta bland smaksatt kolsyrat vatten i affär. Sedan kan man så klart dosera mer eller mindre beroende på hur man själv gillar sitt vatten.

Vi svenskar handlar idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett rätt så unikt koncept, i synnerhet i den grad som det finns här. I utlandet kan man möjligen hitta bubbelvatten med en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Även på den svenska marknaden är utbudet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en mycket gångbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass eller till en rykande varm paj. Fantastiskt gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, garnera med bär och avnjut en varm sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, tror precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en favorit i svenska hem. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men även som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – exakt som riktiga hallon!