Gräs samt tak kan behandlas med dunk gti

Det är både en dyr och tidskrävande process att bekämpa mossa. Men du kan sannerligen hushålla på både tid samt slantar ifall du väljer dunk gti som gör det så mycket enklare att utbreda och som också drar ned på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är enkel att tillämpa sig av då man vill sprida järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

mossbekämpning utvvatnare bred för vattenkanna

allt-fraktfritt.se finns en god illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att ta tag i mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så konstigt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat jobbigt så måhända man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till nästa år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar alternativt köpa klart) som är så otroligt behändig. Man behöver ju endast koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett väldigt smidigt sätt. Ni sprayar på och går ut över gräset för att bli färdig på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir trevligt att hantera gräset innan gödsling och odling. Det här kan man därefter upprepa till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man hushålla en hel del pengar på att undvika dyra produkter som ingalunda skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika okomplicerad. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte bara gräset som drabbas av mossa. Man kan även behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo alternativt Fulstopp Turbo för att administrera med takrengöring. Här får man också bra nyttjande av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en placering eller en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och spruta uppifrån och ned.

Man kan göra mer än motverka mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går till exempel att ladda med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för endast rengöring, det finns mer) för att rengöra huset utvändigt eller kanske förvalta gångar som har blivit jordiga och leriga. Har man långa plank så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större ansträngning.

Man kan även förvalta gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. Således skall man spara ejektordunken år från år. Bra tips. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Det här har man ju användning av i olika situationer så detta är en produkt som är utmärkt att ha hemma i förrådet.

Om det är så att du ej är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du ej klura på ifall du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är bara att fortskrida med behandlingarna för att få en attraktiv trädgård samt ett tak utan mossa.