Fräscht vatten på jobbet ger alerta anställda

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt åt samtliga levande organismer på jorden. Vatten är liv och den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller många funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar kring kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Ifall vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Följaktligen är det väldigt viktigt att få i sig vatten på jobbet för att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även ifall kaffe eventuellt är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det även vätskedrivande. För den skull är det extra viktigt att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i balans. Också te driver vätska, medans juice är ett gott komplement till vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur betydelsefullt det är för ens prestationsförmåga. Många chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som definitivt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt hitta fokus med. För en chef är det en enormt liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera annorlunda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och skänker kolsyrat vatten genast ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett skapligt pris saluför carbonatorer. En annan variant av maskin som börjar bli allt mer omtyckt är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

sodavatten

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är bara aningen festligare. Det finns ytterligare metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns många märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem består av varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man endast en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi någorlunda borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa alternativt vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt besvärligt att kånka omkring på. Gott vatten på jobbet medför verkligen stor skillnad!