För verkningsfull mossbekämpning så kan man nyttja järnsulfat mot mossa

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du veta att du definitivt kan göra något åt detta. Du behöver icke betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan hantera mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och korrekt produkter.

järnvitriol fasad

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist segra kampen och få det där gröna gräset som du hela tiden har drömt om.

Måste det vara så invecklat med effektiv mossbekämpning?

När man tittar på instruktionsfilmer för hur man ska motverka mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har rätt vattenkanna, gärna spridarramp, samt att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så krångligt att nyttja järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det verkligen inte! Idag så finns det grymt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och mixa järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju bara att koppla till trädgårdsslangen och därpå spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är verkligen ett smart ämne som man drar kolossal nytta av och det är angeläget att man finner en lätt metod för applicering så att man inte låter bli av ren lättja.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma kostnad…

I allt-fraktfritt butiken finns också en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Fungerar till tak likaså med Bensaltensid (verksam substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar inte all påväxt). Mer tips: På den här sajten järnsulfat mossa.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är samma sak men man kan hitta produkter som använder de skilda namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att satsa på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv handla järnsulfat (ifall du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett bra tips) kostar därjämte en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld och gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att få en riktigt grann gräsmatta och ifall du endast sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det ej att ge mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du tvingas även gödsla och göra annat därför att gräsmattan ska bli så förnäm som den kan bli.

Vårda gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att blanda järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Därefter låta mossan ligga kvar. Redan detta ger en markant förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt vackert gräs på tomten så gäller det således att undersöka vad man kan skapa för att ge det gott om näring och även hålla undan ogräs samt sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver även gödslas var år och kalkas med 2-3 års mellanrum. Självklart växer det lite snabbare då, blir gräsklippningen för krävande så är en robotgräsklippare en bra lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därefter igen under hösten alternativt så raskt ny mossa visar sig. Om du ska mixa själv så ska du se till att hantera pulvret på rätt sätt och att ha de arbetsredskap som krävs för att sprida jämnt över gräset.