Finns det ett effektivt mossmedel för mossa i gräsmattan?

Det finns många annorlunda typer av medel som man kan använda för att behandla en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs samt sniglar. Ett mossmedel som är mycket populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man problem med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att prova med järnsulfat och vatten innan man ger sig på andra metoder.

järnsulfatspridare

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Alltsammans man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för detta och vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det genomförbart att foga en vanlig trädgårdsslang till dunken för att efteråt sprida medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv inhandla på allt-fraktfritt.se och mixa eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så köper man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet innan det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Precis när man ska processa beror lite på den typ av gräsmatta som man har. Här kan det vara bra att rådgöra med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att vårda med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska jämt överlägga hur kemiska behandlingar kommer att påverka den egna hälsan samt miljön, och det är relevant att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det viktigt att veta att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det förstås bli farligt men vid normal tillämpning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra enastående att tillämpa sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger runt. Inne så ska man vara en aning extra försiktig och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill alla se snabba resultat samt ett snyggt gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa är att man ser så vackra effekter av detta. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar såsom gödning samt rengöring så kan man undgå stå med mossriven. Detta är viktigt. Länk till mer detaljer

Om det är relevant med snabba resultat så bör man utse en produkt som innehåller järnsulfatet. Det här är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är dessutom ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så korkat att gräset mår fint och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte tycker om detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som flertal uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så bör du nämligen välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därefter se till att du applicerar på rätt sätt och vid rätt tidpunkt för en blomstrande samt elegant tomt.