Få vacker gräsmatta utan mossa

Drömmer du om den perfekta gräsmattan likt den på golfbanan? För många så är ju golfbanans vackra område synonymt med det perfekta gräset, men det kan tyckas vara en avancerad uppgift att få den mossbeklädda tomten att byta skepnad då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnsulfatspridare

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man ganska fort komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att påföra på rätt sätt och att uträtta en del andra saker som kommer att gynna gräsmattans fortsatta progress.

Avverka mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Innan du börjar planera för att få dän mossan med järnvitriol så ska du fundera på att en vanlig villagräsmatta innehåller olika grässorter. Det här gör att man inte kan räkna med att få samma fina gröna ton som på golfbanan.

Men du kan förvänta att få bort mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte tycker om. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan före gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol verkan som även skänker ett grönare gräs. Detta skulle ju kunna skänka ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så befängt.

Viktiga saker att fundera på vad gäller gräs på tomten

Det finns mer än mossa att tänka på då man vill få en tjusig gräsmatta. Visst är det enastående att inhandla en järnsulfat påse eller en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan koppla till vattenslangen och duscha gräset med, men du ska även se till att behandla gräsmattan på korrekt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att ge åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir starkt. Det är även bra att nyttja ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren och sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen ej följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att känna till är att man rätt så hastigt kan komma in i korrekt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar avverka mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt även vidtaga andra bitar som gödsling och eventuellt även mossa på stenplattor. Mer info här järnvitriol köpa.

Det här är något som skänker kraftig tillfredsställelse och även inspiration. Du behöver ej lära dig allting på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset vackert. Börja mixa järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset fräscht med sand imorgon.

Det kan också vara förståndigt att avskilja uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens hantering mot mossa så kan någon annan sköta sommarens bestyr. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer utmärkt också på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!