Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på annorlunda sätt

Den som just har upptäckt de eteriska oljornas magiska värld är på väg mot en bättre vardag. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på en aning olika vis och vilken man ska välja beror fullkomligt på vad syftet är. Är det möjligtvis så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

essentiella

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig en aning mer om aromaterapi. Det finns mycket fakta online och man kan självklart också studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det relevant att förstå att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Detta kan ju vara väldigt positivt men om man väljer inkorrekt doft så kan det få motsatt verkning.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man nyttja som massageolja som den är eller genom att tillägga den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Detta blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande verkan. Detta kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även god smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att andas in alternativt att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara aktsam med eftersom inte samtliga doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan likaså droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Angeläget att tänka på med doftoljor och deras verkan

Man bör ta det få försiktigt då man börjar testa med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det speciellt under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Prova dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage och zonterapi så är det även relevant att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör det här på inkorrekt sätt så kan det få effekter som inte är så behagliga.

Ett säkert sätt att köpa hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att införskaffa från allt-fraktfritt.se, då handlar man därtill utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du skall påföra eteriska oljor före du köper en doftolja att komma igång prova med. Något som är grymt lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss icke klarar doften av det här, så det fungerar ju dessutom som lusmedel.