Få ditt soda vatten så som du vill ha det med hjälp av en egen kolsyremaskin

Soda vatten är egentligen kolsyrat vatten berikat, på antingen naturlig väg eller genom tillsatser, med salt samt andra mineraler. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till alla kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en kolossal industri. Dessvärre får både våra plånböcker och vår miljö betala ett tämligen högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten och läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra sätt och tämligen fort så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor samt burkar som aldrig pantas och man inser omedelbart att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra samt aningen smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av otroligt bra kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal person att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten alternativt smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken enbart för att man önskar skydda miljön alternativt spara några slantar. Om man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper även släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man dessutom bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer väldigt bra ute i handeln. Om man handlar hem lite annorlunda bordsvattenaromer från t ex Aga eller Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man själv kan bestämma precis hur mycket smak man vill ha i samt att man kan framställa sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med allihopa tillbehör man behöver för att komma igång att göra sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man stundvis med smakprover alternativt andra extra komplement.

Så ifall man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det antagligen en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får därtill sitt soda vatten precis så som man vill ha det.