En spridarramp råder bot på mossan I trädgården

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att ta bort mossa? Om man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju inte så besvärligt att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris troligen hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta klaffa alldeles briljant.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är lätt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner en aning om de skrapor som man kan bruka i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett regelbundet sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

järnsulfat köpa

Det här är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därutöver så får man ju gå många omgångar för att hantera en större gräsmatta. Det här är anledningen till att en del väljer att avlägsna mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat och vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska få bästa effekten med spridarrampen så är det väldigt betydelsefullt att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du sluta upp bakom anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noggrant.

Det är sällan intelligent att dra till med lite mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noga så att var del vatten har pulver. Ifall du inte gör detta så kan behandlingen på vissa ställen av gräset bli alldeles meningslös.

Mixa rätt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig inte om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver tänka på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att begripa precis hur man ska blanda så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för alla

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att avlägsna mossa i trädgården så ska du fundera ifall det här faktiskt är korrekt val för dig. Om du vet att du orkar med att gå runt med en full samt halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att fixa jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte hela tiden den ultimata lösningen. Det blir helt enkelt för tungt att kånka vattenkannan. Vill ni veta detaljer Klicka Här köpa järnsulfat. Mossa GTI är ett betydligt smidigare val.