En god artros behandling som bromsar och lindrar artrosen

Om man får värk i leder så kan detta bero på flertal olika saker. Man kanske har brist på ledvätska eller så kan det vara så att man sliter för hårt på en viss kroppsdel. Om man ständigt rör på en viss led och alltför kraftfullt så är det klart att det här kan leda till slitage, men artros är inte samma sak som ledslitage även om det kan kännas så. Artrosen är en åkomma som kan triggas av att man sliter på lederna, och en god artros behandling innefattar träning såväl som artros medikament.

glykosamin bild

Varför får man artros?

Det är alltså så att artrosen är en sjukdom och den kan hända vem som helst. Kvinnor får oftare artros än män, och saker som kan bidra till att sjukdomen accelererar är:

• Övervikt
• Slitage av leder
• Ålder
• Dålig kost

Man kan självklart få artros i hela kroppen men det vanligaste är att man får bekymmer med ett visst område som knän, axlar, rygg, fingrar samt fötter. Det finns inget färdigt svar på frågan “varför får man artros” och det görs oupphörligen nya upptäckter. En sak man vet är att detta är en hereditär åkomma så ifall dina föräldrar har den så bör du vara en aning extra uppmärksam och överlägga hur du lever.

En verkningsfull artros behandling

För att vård av artros ska bli verkningsfull så gäller det att man har ett helhetstänk. Man kan dra stor användbarhet av kosttillskott som kan lindra plåga, göra lederna mjukare och även tillföra större produktion av brosk samt ledvätska. Samtidigt så gäller det att se över hur man lever, vad man äter och annat som kan färga helhetsbilden.

Många menar att artros medicin inte kan funka på rätt sätt om man fortsätter att vara överviktig och äter på fel sätt. Träning är ett måste för att man ska bli bättre men samtidigt så gäller det att träna med bra övningar och inte för ofta så att det här inte leder till stress som blir för mycket för kroppen att handskas med.

Man kan inte till fullo bota artros för när man väl har fått sjukdomen så är den ett faktum. Men man kan leva på ett bra sätt med artrosen så länge som man behandlar på ett bra sätt. Träning, glukosamin kosttillskott (ev. i kombination med msm), mindre stress och ett hälsosamt leverne är sådant som gör att man kan bli smärtfri och undkomma svår stelhet i lederna.

Undersök i tid

Du måhända vet med dig att du är stel i kroppen efter att ha suttit länge och att du vid långa stunder vid tangentbordet får ont i fingrarna. Det här kan vara signal om artros och du bör absolut undersöka saken. Skjut ej det här framåt för ju snabbare du konstaterar artrosen ju snabbare kan du sätta in bra artros behandling som faktiskt kommer att fungera. glukosamine.

Om du väntar för länge så kanske du istället kommer att få vända dig till vården med svåra smärtor och då kan vägen tillbaka vara mycket längre därför att du då behöver mer intensiv artros behandling och eventuellt en aning tyngre mediciner för att få smärtlindring.