Dekorera fint med en gräddsifon

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner och gräddpatroner finns till bra priser på http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara tufft att låta bli att framställa vackra efterrätter. Detta är ett redskap som man får en så stor användning av därför att det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli tjock på nolltid och den kan även skumma och tjockna till såser så att man får förtjusande servering.

smaksatt

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan eller kanhända på fruktfatet så är det ju betydelsefullt att man får en snygg klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man eventuellt använder sig av smaksatt grädde eller så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så funkar en gräddsifon perfekt och skänker det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste ingalunda hålla sig till vispgrädde. Du kan ladda sifonen med vilken sås som helst och efteråt få till kunnig servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på matställe! gräddsifon. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den exakthet som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka alternativt på ett fat på ett sätt som gör att det sannerligen ser proffsigt ut.

Ifall man serverar plättar eller pannkakor så kan man vara ingående med att det ej blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man antagligen dessutom har färgsatt för att få än mer verkan. Detta kan vara bra då man eventuellt håller en diet eller då man inte vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med detta verktyget är att det blir så mycket enklare att jobba i köket. När man väl inser samtliga användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ideligen fram och det gäller att se till att den ständigt är laddad med lustgas så att man kan spraya samt fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns dessvärre en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan använda sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Det här är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju dessutom på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det inte blir så farligt att andas in gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver ej andas in mycket därför att få sig en skrattattack av det här.

Om man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ideligen inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det således att man sätter upp klara regler för hur husets gräddsifon ska användas. Om ingenting annat så vill man ju inte finna sifonen med tomma patroner då man ska svänga ihop ett fantastiskt fruktfat med smaksatt grädde.