Bör man använda sig av ejektorflaska eller spridarbom?

För somliga så är arbetet i trädgården ett rent nöje medan andra ser det som ett nödvändigt ont. Oavsett ifall man är i trädgården för att man vill eller för att man måste så kan det vara bra att betänka ifall man ska använda sig av en spridarbom alternativt en ejektorflaska för att med järnvitriol behandla mossa i gräsmattan.

spridarmunstycke

Så lätt med spridarbom mot mossan som växer i gräset

Anledningen till att massor väljer en spridarramp som man fäster på vattenkannan därför att därefter enkelt stega runt på gräset är att detta funkar bra på mindre ytor. Ifall man har en mindre trädgård som man vill processa med det järnsulfat mossa icke klarar av så kan det gå lika bra med spridarbom som med en behändig mossa GTI flaska.

Enkelt är ett nyckelord därför att det är väldigt viktigt att man gör något åt mossan före man tar tag i nästa del med gräsmattegödsel. Ifall det blir för komplicerat att behandla mossan i gräset så kan det till slut bli så att man av ren lathet börjar dilla om att den egentligen är rätt förnäm som den är och att man likväl vill ha en naturtomt.

Fördelarna med en ejektorflaska är otaliga samt attraktiva

Med enorm tomt så kan man ju icke framföra att spridarrampen är det bästa alternativet då man kommer att behöva fylla på vattenkannan och blanda järnsulfat med vatten många gånger för att dölja hela gräset. Bra tips här. Även ifall spridarbommen är användbar och ger god spridning så kan det kännas en aning omständligt att oavbrutet springa och ladda på med mer blandning.

Med en ejektorflaska som den man får med mossa GTI så är det så att man kopplar till trädgårdsslangen därför att sedan låta blandningen ske i själva flaskan. På så vis så kan man knalla runt på stora ytor och få mer gjort på kortare tid. Det här är ju den perfekta lösningen för dig som ej tycker att det är så vidare roligt att hålla på med gräset.

Kom ihåg att du kan dela trädgårdsarbetet med andra

Vad du ska välja eventuellt även beror lite på ekonomi men det ska sägas att det inte kommer att kosta så mycket mer med ejektorflaskan trots att den skänker en så flexibel lösning. En spridarbom kan man ju använda många gånger, och faktum är att otaliga väljer att komplettera ejektorflaskan med bommen till vattenkannan. På så vis så kan man ju få ytterligare personer i arbete i trädgården.

En sak är säker och det är att man jämt behöver ha enastående redskap därför att klara av arbetet med gräset. Ifall man icke har en bra vattenkanna med tillbehör så blir det enkelt tröttsamt. Väljer man att jobba med gti dunk så ska man ju också se till att ha en väl fungerande vattenslang som man kommer åt med i hela trädgården annars så kommer den här flaskan fullständigt att tappa sitt syfte.