Bli av med mossan en gång för alla

Våren är förtjusande bortsett från ovälkommen mossa som växer fram. En del gillar den här doften som påminner om skog samt natur medans andra är nära att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten och en användbar spridarramp.

köpa järnsulfat

Fäst en spridarramp på vattenkannan och ha ihjäl mossan!

Nuförtiden så är det många som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som även är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är även rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man nämligen många fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker ej om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har möjligtvis en enkel pip eller en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hejsan till det fina gräset

Flera undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det nätt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att ta reda på lite mer om vad mossan inte tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är således ett nyckelord som du ska lägga märke till.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller handla järnsulfat. Nästa steg blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här borde du göra utomhus med en bra skopa och bra uppfattning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset medan som du tippar på kannan för att fukta med blandningen av järnsulfat och vatten. Det här är effektiv mossbekämpning som dessutom kan vara rätt så behaglig att utföra en förtjusande vårdag.

Både spridarramp och järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns också en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allt som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och verkningsfull och det räcker att du utför den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du också ska göra livet komplicerat för mossan genom att tillföra näring och genom att så mer gräs. Läs mer här järnvitriol pris..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid alternativt Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se samt må bättre.