Artros kan behandlas med glukosamintabletter

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det betydelsefullt att du inte gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare därför att fastställa att det faktiskt rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever krämpa samt minskad rörlighet. Men det kan också vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkning och som kan skänka ökad flexibilitet i leden som har drabbats.

glukosamin

En effektiv kur med glukosamintabletter och viktiga övningar

Frånsett att rådslå med en kunnig doktor och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom börja med sjukgymnastik. Detta betyder icke nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är expert på saker som artros i nacken och artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man också utföra själv.

Lär man sig endast korrekt övningar så behöver man icke ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara svårt att vara konsekvent då man icke har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås även något som man skall överlägga då man planerar för att processa artrosen.

Handla glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs även som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att köpa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är dessutom lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas raskt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad flexibilitet och även viss smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en avlastning då brosket bryts ner på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite annorlunda resultat men det lutar ändå mot att det här är ett ämne som minsann gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är alla utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker ej. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaledes står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor före behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att berätta detta också.

Även om läkare vet att det här ämnet rentav gör en skillnad så är det inte så lätt att de jämt kan förespråka att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver fler studier som kan styrka att det verkligen fungerar på alla patientgrupper och möjligtvis viktigare, att man måste prova att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de minsann mår bättre och detta är antagligen viktigare än flertal studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.