Aromhusets Citron skänker ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Troligen finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

kolsyremaskin

Citron är en smak vi använder till väldigt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar och skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, därtill gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först även där. I utlandet, där detta koncept inte är särskilt utspritt är det på många ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser givetvis inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och dessutom variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allt från grädde till te alternativt matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron funkar även oerhört fint ihop med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en angenäm balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är enorm. Vi måste dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen om den innehåller festliga bubblor och goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper alltså bristfällig bismak, oro för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är lätt och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till var liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Gillar man klen smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i en aning mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och omväxling, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att slippa släpa litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser fungerar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som bestämt kommer att uppskattas.