Är msm farligt såsom kosttillskott för människor?

När man vill använda sig av kosttillskott för att stärka den allmänna hälsan och för att bota problem som man har dragits med länge så är det angeläget att förstå att naturligt inte betyder detsamma som ofarligt.

Men är msm farligt?

Bara därför att msm pulver inte klassas som medicin så betyder det inte att pulvret inte kommer att ha en lika hållbar verkan som en medicin kan ha, men det är betydelsefullt att förstå att metylsulfonylmetan absolut inte är farligt!

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i bra hälsokostburkHög kvalitet Metylsulfonylmetan MSM pulver

Biverkningar msm kan ge

Det finns minsann biverkningar av svavelpulver och en mycket vanlig msm biverkning är lös mage. Detta är inget som man lider av länge men en del kan märka av att magen påverkas då man tar en aning större doser av pulvret.
Det ska dock tilläggas att de allra flesta inte få den här typen av biverkning, och att msm rent allmänt är ett ämne som oerhört sällan ger några besvär.

När man ser på kosttillskott biverkningar så är det rätt normalt att se snarlika listor med huvudvärk, illamående och klåda. Många gånger så är det så att företaget som tar fram produkten vill gardera sig och man nämner
tillstånd som ytterst få har drabbats av, om ens någon, för att se till att den som intar kosttillskottet begriper att en minimal risk finns och för att slippa strul ifall någon får huvudvärk i samband med intag av svavelpulver.

Med tanke på det här så kan du förvänta att saker som huvudvärk, illamående, klåda och trötthet kommer att nämnas som biverkningar av msm men det är faktiskt inte troligt att du kommer att drabbas av detta.

Men msm används till detoxing för det löser ut gifter som lagrats i kroppen och dessa kan ge matthet med mera. Så länge gifter löses ut och lämnar kroppen kan man få dålig mage och känna sig konstig och än tröttare.

Minska msm dosering och vänta ut problemet är botemedlet. Många av de fantastiska historier man hör om personer som upplever sig att ha fått ett nytt liv med energi av msm, så är det inte av msm utan av att gifter lämnat
kroppen så de blivit “normala” återigen. Ofta när de kanske tog msm av en helt annan anledning, för artros, eksem på händerna eller magen, för att träna på gym, få fin och bättre hy eller bara för helhetshälsan.

Köp ett svenskt fabrikat som Gelest msm, det säkrar produktkvaliten. Finns på CDON, Tradera och allt-fraktfritt.se med flera.

Vem ska ej ta msm pulver?

Du hittar några grupper som inte rekommenderas att ta organiskt svavel i pulverform eller som tabletter. Här finner vi gravida och ammande kvinnor och personer som är allvarligt sjuka och blir medicinerade för detta. Ifall
du ej tillhör de här grupperna så kan du lugnt använda dig av msm.

Om du har någon form av sjukdom och undrar, “är msm farligt?”, så ska du först och främst konsultera med din läkare. Ifall det är så att svavel på något vis kan störa din medicinering så är det självklart enormt betydelsefullt att du finner
andra typer av kosttillskott som kan ge dig den energi och helhetskänsla av hälsa som du är ute efter. Är det artros ledförslitning kan glukosamin vara ett alternativ.

Barn bör heller inte behandlas med msm kosttillskott vilket beror på att man helt enkelt inte känner till tillräckligt mycket om hur extra svavel påverkar deras utveckling. För barn så är det bättre att höja på med naturliga källor till msm
som råa grönsaker och frukter. vitamin c

Behandla pulvret på korrekt sätt

Ackurat som med alla andra livsmedel samt hälsokostprodukter så ska du hantera ditt metyl sulfonyl metanpulver på rätt sätt. Se till att du följer råden för hantering och att du inte blandar pulvret hursomhelst. Om du exempelvis blandar ihop en ansiktsmask med andra råvaror som är färskvaror och som snabbt blir dåliga så kan du ju inte säga att det var svavlet som var farligt då blandningen ger dig röda utslag i ansiktet för att en av färskvarorna blev härsken.

Med bra hantering så är msm inte farligt och du bör inte få någon msm biverkning så länge du håller dig till rätt dos och inte använder ett gammalt pulver som på något sätt har förstörts. Numera så är msm farligt för
mediciner och andra kosttillskott som inte uppnår dito fina resultat som svavlet!