Aqvia läskmaskin ger bubblor till folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 samt heter Aqvia Exclusive. Den designades med enorm omtanke av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA och Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med ful form.

kolsyrat vatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med smakfull, skandinavisk design i dämpad rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad yta för att man skulle slippa besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, svart, lime, brunt och orange samt färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen möjlighet att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken kulör man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle erbjuda den kräsna nordiska befolkningen inte blott skulle ha attraherande samt överlagd form, men oxå vara lätt samt behändig att begagna. Detta lyckades man oxå med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat mineralvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har avvikande färgsättning. Både Exclusive samt Balance funkar med samma komplement, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut apparat alternativt antagligen hava två stycken i samma hushåll.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan åka hem och kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan oxå köpa till essenser och koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, också dessa finner man i samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan tidigare har varit känt för sina goda samt kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland några som är helt sockerfria. Ett övrigt företag som oxå säljer läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande rent vatten samt när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare och handlar en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna och dessutom sparar man en liten mynt varje gång.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen blott rent vatten alternativt kryddad bubbelvatten alternativt dricka, så är det helt färdigt en smart investering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären hela tiden och sist men inte åtminstone så är det totalt klart snällare mot plånboken. Vårt rena, klara kranvatten är nära nog avgiftsfri och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra opp till 60 liter vatten innan det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid samt futurum.