Aqvia karbonerar ditt vatten

Aqvia är namnet på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag enormt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned stor omsorg på att göra både attraherande, lättanvänd samt miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA och Alcro, för att designa samt välja färgsättning på de fem olika modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev svart, crème, brun, brandgul och lime. Det finns en färg här som matchar i varje boende! Det är självklart bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av igenom att kunna hälla opp ett bägare kallt vatten och dricka direkt utan att bekymra oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, samt begagna det till både kolsyrat vatten och läsk genom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sig en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog gratis hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter oerhört på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som passar alla från singel till barnfamiljer.

När det gäller smaksättning av kolsyrat mineralvatten så finns det idag en lång rad annorlunda val. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i stil med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 olika smaker för bordsvatten, alla med unik samt tydlig smak, men helt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, med har ett mindre sortiment.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det går att göra läsk med saftkoncentrat också. Det dyker upp fler samt fler läskkoncentrat samt idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och helt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – såklart.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat opp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både ett klimat samt börs.