Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den introducerades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade och färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt stilren, skandinavisk form med ädla, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, orange samt lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna hitta en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär samt tre år efter introduktionen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner enormt lika, men med avvikande färgsättning, Balance håller i sobert vitt med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan ju oxå smaksätta sitt vatten om man föredrar det, eller mixa i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns många goda smaker att försöka och olika företag erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå försöka att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sej på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer samt har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 olika smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar gap samt anatomi på något sätt, därjämte kan de hjälpa till att smälta maten när man har ätit. Aldrig fordom har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket blott innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet enormt kap gentemot buteljerat vatten och dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man blott för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir glad av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebära oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen plan, man får tillgång till färskt och fräscht bubbelvatten när man vill och kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men viktigt, slag för miljön.