Använda järnsulfat till mossan eller är det lika passande med Weibulls?

När man väl inser hur man kan använda sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Troligen kunde man förbinda Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks ge sig är uppenbart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat eller kan det klaffa lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med bästa mosspreparatet

Den bästa effekten får man självklart med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men ifall man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja tänka på om det inte är klokare att personligen blanda eller att skaffa en fläckfri järnsulfatprodukt.

järnvitriol fasad

Faktum är att det är avsevärt billigare att inhandla medlet på allt-fraktfritt.se än att inbringa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat inuti. Men det är förstås angeläget att du är medveten om hur du ska fördela järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara fängslande att notera är att en del snigelmedel har en bas som består av järnsulfat, alternativt järnvitriol som det också kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att införskaffa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du sedan blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte införskaffa antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att känna till.

Det är angeläget att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också måste fundera på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man köper en mix som ska ha ihjäl mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men icke ifall det här preparatet är giftigt.

En enorm fördel med att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt eller farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis ej ha ihjäl ogräs med järnvitriol. Det är blott mossan samt mördarsniglarna som ryker och för flera så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks råda även bland de som pysslar i trädgården. När man kan köpa en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju fråga varför personer inte utför detta i större omfattning.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man ej har korrekt utrustning för att sammansätta järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (alternativt handla en ejektordunk samt blanda eget koncentrat för kaffepengar) som ger smidig blandning och därpå oproblematisk behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och betänka lite på hur man på ultimata vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det minsann inte är så besvärligt att beställa en billigare produkt online (checka järnsulfat och samtliga smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som därtill är bra för miljön och riktigt enkel att använda sig av.