Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste läskmaskinen

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med fokus på effektivitet samt form. Vi intresserar oss mer och mer för form och inredning och vill gärna att våra köksprylar ska vara åtminstone lika snygga att se på som enkla att begagna. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Aga Aqvia Exclusive introducerades och idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en lite avvikande form, men fortfarande samma enkla hantering.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskeblaskvichyvattenmineralvatten

Aga är ett svensk företag med anor från början av 1900-talet. Det är ett affärsverksamhet som specialiserat sig på gas samt gasleveranser till allt från industri till privat bruk. Gas används i långt större utsträckning än man kanske antar och i hemmet finns det flertal användningsområden för just gas, t ex gasolgrill samt balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i regel gas på köpet, men när den tar final så kan man byta ut alternativt fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det en aning, men inte lika mycket som att gång på gång anskaffa en ny gaspatron.

När man skulle designa Aga Aqvia Exclusive så tog man assistans av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika färger som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och bäckmörkt, för att alla ska kunna hitta en stilren kolsyremaskin som passar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en celeber formgivare som bland övrigt har arbetat för IKEA samt Alcro.

Man ville göra en attraherande kolsyremaskin i anrik, smakfull, Skandinavisk form samt det lyckades man enormt bäst med. Maskinerna har designat i Sverige och tillverkas också här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden och Estland.

När man ska kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kyligt vatten från kranen, spänner fast den i sin kolsyremaskin och trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka ett par gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bäst ur flera perspektiv. Dels är det i längden billigare och dels slipper man kånka hem en massa vatten från affären hela tiden, men den största tjänste gör man ändå mot miljön igenom att välja dän vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man diggar kryddad vatten eller dricka så funkar Aga Aqvia briljant även för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en antal olika affärsverksamhet. Aqvias egna smaker är goda, liksom Aromhusets smaker för bordsvatten och dricka.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt samt användarmässigt i toppklass!